Program:

Ziua 1. Bucuresti – Yerevan

Check-in si imbarcare pe aeroportul din Bucuresti Otopeni cu destinatia Yerevan. Sosire dupa miezul noptii, transfer si cazare imediata la hotel in zona Yerevan.

 

Ziua 2. Yerevan

Mic dejun. Tur de oras in Yerevan, una dintre cele mai vechi capitale ale lumii. Se viziteaza Muzeul Matenadaran, care adaposteste multe manuscrise vechi cu insemnatate istorica,  Cascada ce cuprinde Muzeul de Arta Contemporana. Optional* prânz la o brutarie locala, unde se poate observa tehnica traditionala de coacere a celebrei pâini armenesti, lavas. Deplasare la Templul Garni, dedicat zeului soarelui Mithra  si  la Manastirea Geghard, capodopera a arhitecturii armene medievale, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Cazare la hotel in zona Yerevan.

 

Ziua 3. Yerevan

Mic dejun. Ziua este libera sau, optional*, se viziteaza Memorialul Genocidului din Yerevan, apoi Echmiadzin, sediul catolicilor armeni si centrul religios al poporului armean. Oprire pentru prânz la o scoala de arte. Se continua traseul catre Biserica Sfânta Hripsime, inclusa in patrimoniul UNESCO si vizita la fabrica de cognac Ararat. Cazare la hotel in zona Yerevan.

 

Ziua 4. Yerevan – Khor Virap – Noravank – Areni – Selim – Sevan – Dilijan

Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Khor Virap, ce ofera o priveliste minunata asupra muntelui Ararat. Plecare spre provincia Vayots Dzor, regiune recunoscuta pentru zona viticola. Aici se cultiva soiul Areni, unicat in lume, din care se produce vinul cu acelasi nume. Oprire la o crama pentru prânz si degustare de vinuri locale. Se viziteaza manastirea Noravank, situata intr-un defileu spectaculos, sapat in stânci rosiatice. Plecare spre Lacul Sevan, considerat perla albastra a Armeniei, unde se viziteaza Manastirea Sevanavank, una dintre cele mai vizitate si fotografiate din Armenia. Se continua calatoria pe Drumul Matasii spre Pasul Selim, unde se viziteaza un vechi carevanserai, ce dateaza din secolul XIV. Cina si cazare la hotel in zona Dilijan.

 

Ziua 5. Dilijan – Haghartsin – Tbilisi

Mic dejun. Deplasare catre granita georgiana-armeneasca. Plecare catre statiunea montana Dilijan, sau asa-numita „Elvetia armeneasca”. Scurt tur al orasului Dilijan, unde se pot admira magazine de artizanat. Vizita la complexul Manastirii Haghartsin, situat intr-un loc retras al padurii. Complexul include Biserica Sf. Stepanos, Sf. Maria si Sf. Grigorie. Cazare la hotel in zona Tbilisi.

 

Ziua 6. Tbilisi

Mic dejun. Se viziteaza fortareata Narikala si statuia ecvestra a fondatorului orasului, Vakhtang Gorgassali. Urcare cu telescaunul la monumentul Kartlis Deda (Mama Georgiei). Plimbare prin parc, pe Podul Pacii pâna la teatrul de papusi. Cazare la hotel in zona Tbilisi.

 

Ziua 7. Mtskheta – Svetiskhoveli – Djvari – Ananuri – Gudauri

Mic dejun. Deplasare spre Mtskheta, unde se viziteaza biserica Dzhvari si catedrala Svetiochoveli. Se continua traseul pe drumul armatei georgiene spre Gudauri printr-o zona foarte pitoreasca. Pe drum se viziteaza biserica fortificata din Ananuri cu o vedere magnifica la rezervorul Schinwali. Cazare la hotel in zona Gudauri.

 

Ziua 8. Gudauri  – Gergaeti – Tbilisi

Mic dejun. Transfer cu masini de teren 4X4 catre Biserica Sfintei Treimi din localitatea Gergeti, aflata la 2170m. În conditii meteo prielnice, se poate admira muntele Kazbeh, unul dintre cei mai inalti munti din Georgia (5047m inaltime). Întoarcere la Tbilisi. Cazare la hotel in zona Tbilisi.

 

Ziua 9. Tbilisi - Bucuresti

Dupa miezul noptii, transfer la aeroport pentru check-in si imbarcare pe cursa cu destinatia Bucuresti Otopeni.  

 

Servicii neincluse in pret:

• Asigurare medicala si storno

• Bacsisuri pentru ghizi si soferi locali: 5 Eur/ persoana/ zi (recomandat)

 

Servicii optionale*:

• Tur de oras in Erevan – 69 Euro/ persoana

• Supliment demipensiune (1 prânz in ziua 2 si 5 cine in zilele 3,5,6,7 si 8) - 89 Eur/ persoana

 

Acte necesare:
• Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara (nu este acceptat pasaportul temporar).


Grup minim pentru organizarea circuitului: 25 persoane.

 

CONDITII DE PLATA:
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei

CONDITII DE ANULARE:
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau no show

 

 

 

vezi mai multe

Circuite cu avionul din din Bucuresti catre Circuit Georgia si Armenia, Toate locatiile, Georgia

Solicita oferta